Puunkaato pihasta tai tontilta

Teemme turvallista ja ammattitaitoista puunkaatoa ja muita kotipihassa tarvittavia metsurin palveluita.

Puita kaadetaan pihapiirissä tavallisimmin lahovian vuoksi ja esteettisistä tai käytännöllisistä syistä. Kaadamme kaiken kokoiset huonokuntoiset, vaurioituneet tai häiritsevät pihapuut.

Kaato onnistuu turvallisesti myös rakennusten välittömässä läheisyydessä kasvaville puille. Kaadamme myös jo vaurioituneet puut.

Pyydä ilmainen arviointi

Harkitsetko puunkaatoa? Teemme sinulle ilmaisen arvion kaatotyön vaatimuksista ja tietysti tarjouksen. Täytä oheinen lomake niin olemme sinuun yhteydessä puhelimitse.

Voit olla myös suoraan meihin yhteydessä!

Antti Mäntynen
Antti MäntynenMetsäpalvelut
Read More
Antti auttaa sinua metsäpalveluihin liittyvissä asioissa

asiakaspalvelu@kospe.fi
+358 (0) 50 516 7807

Miten puunkaato tapahtuu?

  1. Ilmainen kustannusarvio: Tarkastamme kaadettavan puun ja teemme kaatosuunnitelman, jossa minimoidaan riskit lähiympäristölle ja rakennuksille.
  2. Keskustelemme, tarvitaanko kaadon lisäksi muita palveluita, esimerkiksi kuljetetaanko oksat pois kaatopaikalta vai tehdäänkö niistä haketta tai pilkotaanko runko pölleiksi tai suoraan polttopuiksi tai jyrsitäänkö lopuksi kanto.
  3. Teemme hinta-arvion työstä ja sen hyväksyttyäsi sovimme ajankohdan kaadolle.
  4. Puun kaato tapahtuu syovittuna ajankohtana. Kaato tehdään nykyaikaisin välinein ja turvallisesti. Ongelmatilanteiden varalta työmme on luonnollisesti vakuutettua.
  5. Kun kaato on suoritettu, siivoamme kaatotyön jäljet sovitusti.

Mahdolliset lupa-asiat

Puunkaato kannattaa suunnitella jo hyvissä ajoin ja ottaa huomioon myös lupa-asiat. Asemakaava alueilla useimmiten vaaditaan lupa puunkaadolle. Mikäli puu on lähellä rakennusta, lupaa ei yleensä vaadita.

Suoraviivaisimmin kaatotyö onnistuu, kun selvität lupaan liittyvät asiat ennalta ja haet tarvittaessa lupaa asuinpaikkakuntasi rakennusvalvonnasta. Jos puunkaato vaikuttaa naapurikiinteistöön, kannattaa asiasta keskustella myös heidän kanssaan naapurisovun säilyttämiseksi.

Jos et ole varma lupa-asioista, neuvomme mielellämme.

Puunkaato suorakaatona tai paloina poistamalla

Suorakaatona tehtävä puunkaato voidaan tehdä paikoissa, joissa puu voidaan kaataa kokonaisena riittävillä turva-alueilla. Tämän jälkeen puu karsitaan ja pilkotaan kaadettuna.

Paloina poistaessa puu kaadetaan ns. kiipeilykaatona tai nostolavan avulla, jolloin puu karsitaan oksista pystyssä ja paloitellaan latvasta käsin. Paloina kaataminen vaatii huomattavasti vähemmän tilaa kuin suorakaato.

Tonttihakkuu

Uudelta tontilta tai vanhaa tonttia laajennettaessa raivataan usein rakentamista häiritsevät tai tontille muutoin sopimattomat puut. Tätä kutsutaan tonttihakkuuksi.

Tonttihakkuuta harkittaessa teemme yhdessä kanssasi arvion raivauksen tarpeesta. Sovimme kaadettavat puut ja sen, mitkä hyväkuntoisista puista säästetään tontille.

Tonttihakkuuseen sisältyy yleensä myös puiden poiskuljetus ja risujen sekä oksien hakettaminen. Tonttihakkuun yhteydessä osa puista voidaan usein myös myydä eteenpäin.

Kotitalousvähennys puunkaatotyöstä?

Puunkaadon työn osuus kotipihalta on kotitalousvähennykseen oikeuttavaa työtä.

Kotitalousvähennys on henkilökohtainen ja sitä voivat saada molemmat puolisot.

Tarkemmat ohjeet kotitalousvähennyksen hyödyntämisestä löydät verottajan verkkosivuilta.

Ota yhteyttä – Tarjoukset, neuvonta, kysymykset

Antti Mäntynen
Antti MäntynenMetsäpalvelut
Read More
Antti auttaa sinua kaikissa metsä- ja metsurinpalveluihin liittyvissä asioissa
Sähköposti: asiakaspalvelu@kospe.fi
Puhelin: +358 (0) 46 962 8175